Ga direct naar de inhoud.

Agenda

21 04 2018

Tentoonstelling Katten in Transvaal (15:00-18:00 uur)

Buurtcommunity Katten in Transvaal viert haar 5-jarig jubileum. Katten in Transvaal wil contacten tussen buurtbewoners in en rondom de Transvaalbuurt in Amsterdam Oost stimuleren rondom de gezamenlijke liefde voor katten. Dit doen we door samen allerlei gezellige activiteiten te organiseren. We zien jou dus ook graag bij het jubileumfeest! Bovendien kun je meedoen aan de fotowedstrijd Kat in de Kijker, waar leuke prijzen mee te winnen zijn.

21 04 2018

Huisgemaakt ijs op de Geveltuinendag (12:00-17:00 uur)

Op zaterdag 21 april organiseert 'Wij van de Wijk' de jaarlijkse Geveltuinendag. Je kunt dan voordelig planten voor je geveltuin kopen. Wij staan dan ook op de markt met ons huisgemaakte ijs. Wat is er mooier dan planten kopen met een ambachtelijk gemaakt ijsje in de hand?

27 04 2018

Start Kruger On Ice


Op 27 april, Koningsdag, gaan we weer van start met Kruger On Ice. Vanaf die dag kan je elke vrijdag en zaterdag vanaf 14.00 uur bij ons binnenlopen voor een ijsje.
Wij maken roomijs met biologische melk en yoghurt van Zorgboerderij ‘Ons Verlangen’ in Zunderdorp en sorbets in frisse, fruitige smaken. We hebben een breed assortiment, maar bieden steeds vier tot zes smaken aan. Zo verrassen wij je de hele zomer met nieuwe smaken die je niet kent en (bijna) nergens anders aantreft.
Kom gerust langs om ijs te proeven uit onze kleine ijsvitrine. Er gaat gegarandeerd een wereld van smaak voor je open.

Kruger On Ice herken je aan ons vrolijke stoepbord en terras voor de deur.

03 05 2018

Dagcollege: Byzantion-Constantinopel-Istanbul (11:00-17:00 uur)

Vandaag volg je met de spreker drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend chronologisch de etappes van Istanbuls geschiedenis. Je ziet de resten van de Griekse nederzetting, de Romeinse monumenten, Byzantijnse kerken, sultansmoskeeën en verrassende moderne kunst. Je leert de belangrijkste monumenten tot in detail kennen, zoals de voormalige kerk en moskee Hagia Sophia. Daarnaast komen minder beroemde parels aan de orde, zoals de oude Byzantijnse kerk van het Stoudiosklooster, kleine moskeeën van architect Sinan en het museum voor moderne kunst. Even interessant als de kunstgeschiedenis, is de context waarin al die prachtige kunst is ontstaan. Je hoort hoe het komt dat de grootste kerk van de stad in nog geen zes jaar is gebouwd en hoe het de Turken onder Mehmet II is gelukt de stad in te nemen.

Op een logisch opgebouwde, prettig interactieve en aangename wijze leert u de stad kennen. De dag is zo een uitstekende voorbereiding op een toekomstige reis of een aanvulling op een eerder bezoek. Tijdens het college kunt u in de Krugerkamer genieten van een op Turkije geinspireerde lunch (€8,50 p.p. exc. consumpties). Reserveer hier voor de lezing en reserveer hier uw lunch

Lees verder

04 05 2018

Kruger On Ice (vanaf 14:00 uur)

Het is weer ijstijd! Iedere vrijdag en zaterdag kun je bij ons binnenlopen voor huisgemaakt ijs. Wij maken roomijs met biologische melk en yoghurt van Zorgboerderij ‘Ons Verlangen’ in Zunderdorp en sorbets in frisse en fruitige smaken.

05 05 2018

Vrijheidsmaaltijd in de Krugerkamer: verhalen uit de Transvaalbuurt (10:30-12:30 uur)

Een intieme Vrijheidsmaaltijd in de Krugerkamer met oorlogsverhalen uit de Transvaalbuurt. Met  versnaperingen en een kop koffie of thee kun je komen luisteren en napraten.