Ga direct naar de inhoud.

Lezing: Olga Tokarczuk, de schoonheid en rijkdom van Poolse literatuur. (19:30-21:30 uur)

In 2019 ontving de Poolse schrijfster Olga Tokarczuk de Nobelprijs voor de literatuur van 2018. Dat is geen typefout, want in 2018 zag de Koninklijke Academie van Zweden vanwege schandalen af van de uitreiking. In december werd de prijs alsnog overhandigd.

In Polen is Tokarczuk wereldberoemd, maar in Nederland was zij tot voor kort weinig bekend. Tokarczuk schreef onder meer ‘Oer en andere tijden’, ‘De rustelozen’ en ‘De Jacobsboeken’ en kreeg de Nobelprijs voor de encyclopedische vertelstijl en verhalen waarin het oversteken van grenzen als wijze van leven wordt gezien. In ‘De Jacobsboeken’ steekt de achttiende-eeuwse Joodse messias Jacob Frank er zo veel over dat zijn beweging een internationaal karakter krijgt, zonder dat je als lezer zekerheid krijgt wie Frank in werkelijkheid was. ‘De rustelozen’ heeft zelfs een Nederlands motief over zeventiende-eeuwse anatomen.

Wie het werk van Tokarczuk nog niet kent, doet zichzelf tekort. Kom naar de lezing en maak kennis met de wereld van de meest gelezen levende Poolse auteur.
De lezing wordt verzorgd door drs. Krzysztof  Dobrowolski-Onclin.

Koop hier uw kaart voor de lezing

« terug