Ga direct naar de inhoud.

Lezing: Studio Ghibli & Hayao Miyazaki's Realistische Fantasiewerelden. (14:00 - 16:00 uur)

Ontdek in deze lezing van Philo Ouweleen, de Japanse animatiefilms van filmregisseur Hayao Miyazaki, mede-oprichter van de wereldberoemde animatiestudio Ghibli. Aan de hand van één van zijn klassiekers – Princess Mononoke (1997) – duiken we in zijn oeuvre.
Japanse animatie is bezig in rap tempo de wereld te veroveren. Anime is inmiddels een gangbaar woord geworden en Japanse animatie is te zien over de hele wereld. Japanse jeugdcultuur is populair, waarbij anime nu één van de grootste en belangrijkste exportproducten van Japan vormt. Het is een enorme industrie: in Japan goed voor ten minste 40% van de filmindustrie; wereldwijd is ca. 60% van alle tv cartoons anime.
In korte tijd is één studio internationaal beroemd geworden: de Japanse animatiestudio Studio Ghibli. Ghibli heeft niet alleen op commercieel vlak succes, maar ook op artistiek niveau; de films vallen in de smaak bij een breed publiek en zijn overladen met prestigieuze prijzen. Wat maakt Studio Ghibli zo succesvol? En hoe komt het dat filmregisseur Hayao Miyazaki in korte tijd tot een superster is gegroeid?
Duik in deze lezing in de film ‘Princess Mononoke’ en ontdek hoe filmregisseur Hayao Miyazaki zijn realistische fantasiewerelden op het witte doek tovert.

Aanmelden: U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar philo.o@online.nl onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en het aantal personen waarvoor u zich wil aanmelden.
Na ontvangst van uw aanmelding, ontvangt u een bevestiging en een factuur. Uw aanmelding is pas definitief na ontvangst van betaling.

Over de spreker en organisator van deze lezing:
Philo Ouweleen (1992, Amsterdam), Japanoloog, Beeldend Kunstenaar en Publiek Spreker. Mijn specialisatie is Japanse kunst en media. Ik schreef mijn scriptie over het werk van Hayao Miyazaki en raak niet uitgepraat over deze prachtige films. Zo schoof ik aan bij CAMERA JAPAN Festival, LAB 111, Melkweg Film , Japanse Winkel & Webshop Batsu en de podcast Geeky Dingen.

« terug