Ga direct naar de inhoud.

Lezing: John Constable (19:30 - 21:30 uur)

John Constable (1776-1837) schilderde evenals zijn Franse collega’s landschappen zoals zij zich aan hem voordeden, zonder opsmuk, badende nimfen of naar Egypte vluchtende heilige families. Hoewel hij in de negentiende eeuw een van de eersten was die het landschap op zodanige wijze afbeeldde, viel zijn kunst niet helemaal uit de lucht. Hij was sterk geïnspireerd door zeventiende-eeuwse Hollandse meesters van wie het werk destijds als eerlijk en realistisch gold.

Het Teylers Museum in Haarlem houdt van 19 september tot 31 januari een overzichtstentoonstelling van het werk van Constable. Een unieke kans om zijn schilderijen en tekeningen in Nederland te zien. In de lezing zult u niet alleen het werk van Constable zien, maar ook van zijn vakgenoten in Groot-Brittannië en daarbuiten.

De lezing wordt verzorgd door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend. U kunt de lezing op een veilige manier bijwonen. Voorafgaand kunt u -ieder aan een eigen tafel- in de Krugerkamer gezamenlijk te dineren. Voor een toepasselijke maaltijd betaalt u € 17,50 ex. drank. Een week van tevoren ontvangt u het menu.

U kunt zich hier aanmelden voor de lezing.

« terug