Ga direct naar de inhoud.

Collegereeks Rembrandt deel 2 (19:30 - 21:30 uur)


In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed. Veel Nederlandse musea grijpen de gelegenheid aan om de schilder en zijn oeuvre voor het voetlicht te brengen. In het Rijksmuseum is al het werk van Rembrandt dat het Rijks in zijn collectie heeft op één tentoonstelling te zien, het Mauritshuis exposeert doet iets vergelijkbaars, de heropende Lakenhal komt met een tentoonstelling over de jonge Rembrandt en de NTR zoekt naar ‘de nieuwe Rembrandt’.
Bij Bureau Boeiend kunt u een korte reeks over de meester en zijn werk volgen. Hoe zag de kunst voor Rembrandt eruit? Welke opleiding heeft hij genoten en hoe zag die eruit? We zullen zijn beroemde schilderijen tot op de vezel bekijken en zelfs eronder. Wist u dat er op de ‘Staalmeesters’ twee keer zo veel mensen staan als met het blote oog te zien? Dat komt doordat Rembrandt zijn compositie al schilderend veranderde. De vernieuwende of bijzondere portretten komen aan de orde, zoals Amalia van Solms, Maria Trip en Johannes Wtenbogaert. Leerlingen zoals Ferdinand Bol en Samuel van Hoogstraten krijgen zeker aandacht alsook de wijze waarop zij hun leraar hebben nagebootst om uiteindelijk een eigen stijl te ontwikkelen. Precies zoals Rembrandt zelf daarvoor had gedaan.
Tijdens deze reeks ziet u niet alleen de schilderijen, maar ook prenten en tekeningen. We besteden bovendien niet alleen aandacht aan Rembrandt, maar ook aan de context en zijn tijd, zodat uw beeld van de man en zijn oeuvre tot een compleet geheel versmelt.
Data:
-donderdag 7 maart
-donderdag 14 maart
-donderdag 21 maart

De Krugerkamer biedt, naast een mooie en gezellige ruimte, ook de mogelijkheid om voorafgaand aan de lezingen samen te eten. Tussen 18.00 en 19.00 uur bent u welkom om van een toepasselijke maaltijd te genieten. De prijs is maximaal € 17,50 (ex. drank, alleen pinnen mogelijk). Het menu ontvangt u een week van tevoren per mail of bij de bevestiging van uw inschrijving. Reserveer hier voor het college.

« terug